IEKE WITTEVEEN


Loopbaanontwikkeling

Feb 2017

Volhouden op een eenmaal ingeslagen weg?

Volhouden op een eenmaal ingeslagen weg?
Ik was nog zo gewaarschuwd. Als je begin met het schrijven van blogs, dan moet je dit wel regelmatig doen. Tja, toen ik ermee begon vond ik dat het bij een nieuwe site hoorde om meer klanten te werven en ging ik er van uit dat ik minstens 2 keer per jaar iets zou schrijven. Ik vind schrijven immers leuk en ik laat anderen graag delen in alles wat ik denk en doe.
Nu, januari 2017, zie ik dat mijn laatste bericht dateert uit 2015, ik heb dus een heel jaar er geen aandacht aan besteed. Oeps, dit past helemaal niet bij mij; als ik me iets voorneem, dan doe ik dit ook. Alle redenen om dus aan zelfonderzoek te doen en eigenlijk weet ik heel goed wat de achterliggende oorzaken zijn dat ik niet regelmatig iets nieuws plaats.
Ik ben helemaal niet zo bewust bezig met digitale marketing in de verwachting daarmee meer klanten te werven. Natuurlijk volg ik LinkedIn, Twitter en Facebook. Gaandeweg merk ik echter dat ik steeds minder e-books download en nieuwsbrieven lees, dit omdat ik te vaak zinnen van gelijke strekking lees.
Wat past dan wel bij mij en wat heb ik dan wel in 2016 gedaan? Ook ik ga met mijn tijd mee en realiseer me dat ik continu aandacht moet hebben om nieuwe klanten te werven én om mezelf te blijven vernieuwen. Nieuwe klanten ontvang ik gelukkig nog steeds en dit gebeurt heel vaak via- via waarna mijn site gericht bekeken wordt en een afspraak wordt gepland. Mezelf vernieuwen doe ik door via sociale media vooral achtergrondartikelen te lezen en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt te blijven volgen, netwerkbijeenkomsten te bezoeken en cursussen te volgen. De aard van mijn werk was en blijft nog steeds om in een paar goede face to face gesprekken een vraag te verkennen, tot inzichten te komen en nieuwe wegen in te slaan met social media toepassingen als ondersteuning hierbij.
Dus een volhouder ben en blijf ik;
de vrouw van de inhoud en professie blijf ik,
de netwerker ben en blijf ik….
Maar
veel inhoud via een blog hoef je niet van mij te verwachten.
En ben je toch onverwacht op deze site terecht gekomen en ben je geïnteresseerd? neem dan contact op voor meer informatie of maak een afspraak
Groet Ieke