IEKE WITTEVEEN


Loopbaanontwikkeling

Oct 2015

NIEUWS! De kracht van het Career Story Interview:
In kort tijdsbestek grote impact
Hoe beter we in staat zijn om een helder levensverhaal te maken,
hoe meer we eruit kunnen halen voor onze keuzes op dit moment en in de toekomst.

pastedGraphic
In de vraag zit al het antwoord:
Door alle veranderingen die we meemaken op de arbeidsmarkt, binnen de organisaties waar we werken en in ons persoonlijk leven, is het meer en meer de kunst om leven en werk te zien als een ontdekkingsreis. Regelmatig nodig ik coachklanten uit om even te pauzeren om hun bagage te ordenen en te onderzoeken welke nieuwe of reeds bestaande wegen ze verder willen bewandelen.
In de praktijk blijkt dat in de vraag waarmee iemand binnen komt, het begin van de antwoorden vaak al verscholen zitten. Na een eerste kennismaking met de narratieve methode Savickas was ik dan ook meteen enthousiast, zeker omdat het uitgangspunt van deze narratieve methode is dat ieder mens alle antwoorden kent en dat het vooral gaat om het leggen van verbindingen. Mark L. Savickas is professor gedragswetenschappen in Amerika en mondiaal een toonaangevende vernieuwer van theorie en methodiek op gebied van loopbaanontwikkeling. In Nederland wordt zijn gedachtegoed verder verspreid door Mieke Verbaarschot. Het volgen van de drie daagse masterclass bij haar was voor mij een verrijking en ik ben meteen lid geworden van het landelijk netwerk narratieve coaches www.keuzesinloopbaan.nl.

De rode draad in je levensverhaal:
In de visie van Savickas maken het omgaan met vroege levenservaringen, die indruk hebben gemaakt, zichtbaar hoe wij in het leven staan en wie wij in essentie zijn. Samen met onze interesses en overtuigingen vormen ze het verhaal dat we over onszelf vertellen. In dit verhaal ligt tevens de sleutel hoe dit verhaal verder gaat. Een gericht Career Story interview helpt je om je levensverhaal opnieuw te vertellen en er een samenhangend verhaal van te maken: een verhaal waarin jezelf weer de hoofdrolspeler bent en waar ‘als vanzelf’ duidelijk wordt hoe je verder wilt gaan.

Een Career Story interview; grote impact, kort en krachtige aanpak, betaalbaar:
Ik weet zeker dat velen profijt kunnen hebben van dit interview.
Voor individuen
Een Career Story interview van 2 of 3 gesprekken geeft je inzicht in de kern van je ontwikkeling tot nu toe, wat je perspectieven zijn en welke acties je kunt gaan ondernemen. De gesprekken duren gemiddeld 1- 1,5 uur.
In het eerste gesprek ( telefonisch of face to face) bespreken we de loopbaanvraag en maken we afspraken hoe verder. In het tweede gesprek wordt je geïnterviewd. Hiervoor hoef je je niet voor te bereiden. De coach of jijzelf maken aan de hand van dit interview een ‘levensportret’ dat vooraf aan het volgende gesprek per mail uitgewisseld wordt. In het derde gesprek bespreken we de opbrengsten en stellen we een actieplan op.
Voor organisaties:
Wil je als organisatie de loopbaanactiviteit van je medewerkers faciliteren of wil je in het versterken van je team je medewerkers laten ontdekken waar hun eigenheid en meerwaarde kan liggen? En is het tijd voor een andere invalshoek? Het Career Story Interview is een korte en kernachtige manier om daar vorm aan te geven. Inmiddels is ervaring opgedaan om deze interviews ook in workshops of groepsverband aan te bieden.
Groet, Ieke
Geïnteresseerd?
neem dan contact op voor meer informatie of maak een afspraak